Hoe recruiter SIRE Life Sciences® vakspecialisten verleidt

Een snelgroeiende topsector vraagt om een speciale vorm van recruitment

17 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Het vinden van de juiste mensen op het juiste moment voor de juiste functie is een vaardigheid die veel recruitmentorganisaties zich eigen hebben gemaakt. Echter, wat rekruteren succesvol maakt, verschilt per sector. De snelgroeiende topsector Life Sciences werd tijdig gesignaleerd door de in 2012 opgerichte recruitmentorganisatie SIRE Life Sciences®.

Oprichters Jan-Willem Broekhoven en Jordy Stravers hebben zich in de korte tijd van het bestaan van SIRE Life Sciences® bewezen door een verrassende en ongebruikelijke aanpak. Zo ontvangen de twee recruiters geen opdrachten van bedrijven om vervolgens passende vakspecialisten te rekruteren, maar juist andersom. Met deze nieuwe vorm van werving, ‘reversed’ recruitment, wordt vanuit de vakspecialisten en hun capaciteiten gedacht. Met het gedetailleerd in kaart brengen van vakspecialisten en hun posities in de Life Sciences sector, zien Jan-Willem en Jordy dat er altijd behoefte is aan beweging van de juist opgeleide en ondernemende vakspecialisten.

Wetenschap van het leven
Life Sciences is een innovatieve en technologie-intensieve sector gericht op de gezondheid van mens en dier. De sector bestaat uit bedrijven, kennisinstellingen in onder meer medische technologie, (bio)farmacie en regeneratieve geneeskunde. Deze snel groeiende topsector kent in Nederland een grote bedrijvigheid en is daarmee onmisbaar voor een gezond en welvarend Nederland. Het aantal innovatieve bedrijven groeit met 8% per jaar, de kennisbasis is uitmuntend en de infrastructuur voor samenwerking en open innovatie is uniek. De ontwikkelingen in Life Sciences zijn dan ook van grote maatschappelijke en economische betekenis.

Citaten
"De vakspecialisten in de Life Sciences sector zijn niet eenvoudig te vinden, maar wij weten precies waar de beste mensen zitten. We gaan er niet vanuit dat zij primair te verleiden zijn door een hoger salaris, maar eerder door een sterke intrinsieke motivatie, bijvoorbeeld voor een toonaangevend project met groot maatschappelijk belang, geavanceerde research faciliteiten of juist een zeer specifiek onderzoeksveld." Jordy Stravers, Managing Director, SIRE Life Sciences
"De beste mensen op de beste plek, dat nemen wij erg letterlijk. Daarom hebben wij ook gekozen voor de beste locatie voor ons hoofdkantoor: de Herengracht in Amsterdam. " Jan-Willem Broekhoven, Mangaging Director, SIRE Life Sciences
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over SIRE Life Sciences

SIRE life Sciences® is een snelgroeiende organisatie die recruitment oplossingen biedt voor de Life Sciences sector in Europa. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en regionale kantoren in Brussel, Zurich en München brengt SIRE Life Sciences de opererende vakspecialisten en werkgevers bij elkaar.

berichten